Pohled do minulosti

Dne 18. 2. 2015 se žáci tříd L3, S3, S – 2E shromáždili v 11.30 hod. před budovou B SPŠ a SOŠGS Most, odkud jsme se společně přemístili do parku děkanského kostela, po jeho prohlídce následovala v promítacím sále kostela přednáška na téma: Starý Most, Nový Most.

Prezentace zahrnovala snímky, převážně staré pohlednice města z 19. a 20. stol., které zobrazovaly významné památky a budovy uvedené lokality i běžný život v ulicích města.

Druhá část prezentace byla věnována děkanskému kostelu Nanebevzetí Panny Marie, jeho přípravě pro následující přesun, technickému provedení samotného přesunu a následné rekonstrukci, a to formou krátkého dokumentárního filmu.

Závěrečná část přednášky se uskutečnila přímo v samotné lodi kostela, kde jsme si prohlédli bohatou výzdobu interiéru a vyslechli závěrečné slovo pana průvodce.

Bohužel celkový dojem z uskutečněné akce snížila velmi nízká teplota uvnitř kostela, na kterou jsme byli nedostatečně připraveni.

Závěrem bychom chtěli poděkovat Ústeckému kraji, který v rámci projektu Přírodovědné a technické vzdělávání za podpory Evropské unie nám tuto přednášku umožnil.

kostel1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *