Gastro Labe 2019

Dne 28.2.2019 se konal 4. ročník soutěže Gastro Labe 2019 v OC Pivovar Děčín. Soutěž byla vyhlášena v kategoriích kuchař, cukrář a číšník/servírka. V kategorii číšník/servírka soutěžili zástupci z celé České republiky i jeden zástupce ze Slovenska. V kategorii číšník/servírka naší školu reprezentovala žákyně Sára Ádámová ze třídy Č3B.

Soutěžním úkolem bylo připravit aperitivní koktejl a studený předkrm charakteristický pro některou z evropských Zemí. Sára si jako aperitivní koktejl připravila „Cherry Becher“ a jako studený předkrm zauzenou kachní paštiku s cibulovou marmeládou a mandlemi.

Při losování pořadí v soutěži si Sára vylosovala nejvyšší číslo, tedy ve své kategorii nastupovala jako poslední ze soutěžících. Tréma zde hrála svou roli díky mnoha hodinovému čekání na přípravu a prezentaci soutěžního úkolu. Sára ale vše zvládla na výbornou a v konečném pořadí se umístila na krásném druhém místě. Zkušební komisi Sára zaujala zejména při servisu studeného předkrmu, kde pomocí zakuřovací pistole provedla zauzení paštiky s následným efektem při odkrytí gloše (skleněného poklopu).

Ilona Smolová