IMG 0490

Gastro junior Brno 2016 Bidvest cup

Gastro junior Brno 2016 Bidvest cup

 

Ve dnech 14.1. až 16.1.2016 se naše škola účastnila 22.ročníku mezinárodního mistrovství soutěže Gastro junior Brno 2016 Bidvest cup.

 

Naši školu reprezentovala žákyně třídy Č2A Sabina Prausová.

 

Téma soutěže :“ Alternativní příprava čaje s povinností opracovat a zapracovat čerstvé ovoce jako součást čaje nebo jako vhodný doplněk k čaji včetně servisu před zraky hostů „ a jazyková zkouška – komunikace s hostem s časovým limitem 20 minut na přípravu a 20 minut na provedení úkolu.

 

Na soutěž Sabinu připravovaly učitelky odborného výcviku paní Jarmila Bartáková a paní Ilona Smolová.

Připravovaly fresh čaj ve french pressu s čerstvým ovocem a doplňkem – košíčkem s krémem a ovocem. Sabina před zraky hostů připravovala ananas.

 

Ve čtvrtek 14.1.2016 odjela Sabina v doprovodu paní Bartákové do Brna. Po slavnostním zahájení a rozlosování pořadí byly ubytovány v ubytovně Komín. Protože si Sabina vylosovala plnění soutěžního úkolu jako první soutěžící v sobotu měla dostatek času si prohlédnout práci ostatních soutěžících.

 

Soutěž skončila v sobotu 16.ledna slavnostním ukončením s rautem pro účastníky. Sabina se umístila ve stříbrném pásmu, byla oceněna stříbrnou medailí a diplomem, což je velmi pěkné vzhledem k velké konkurenci.

 

Z této akce si Sabina přivezla nejen medaili,ale i spoustu zážitků z techniky přípravy a servírování čaje a seznámila se s žáky z ostatních zúčastněných škol.

(Jarmila Bartáková)