MEZINÁRODNÍ GASTRONOMICKÝ VELETRH V PRAZE 2018

MEZINÁRODNÍ GASTRONOMICKÝ VELETRH V PRAZE 2018

Dne 5. 10. 2018 se vybraní studenti naší školy zúčastnili veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2018 v Praze. Veletrh je zaměřen na odborné přednášky, konference a workshopy pro profesionály, prezentace kulinářských specialit a novinek na trhu z oboru gastronomie. Představilo se zde 600 vystavovatelů z 12 států.

Také jsme měli možnost zhlédnout odbornou soutěž MAKRO HoReCa Pětiboj, kterou moderovala Markéta Hrubešová. Tato soutěž je určena pro studenty denního studia středních hotelových škol, středních odborných učilišť a středisek praktického vyučování v oborech kuchař – číšník.

Velmi nás ohromily vítězné exponáty dortů ze soutěže CUKRÁŘ ROKU 2018 – HOLLANDIA CUP.

Dále měli studenti možnost se seznámit s novým gastronomickým zařízením a vybavením restaurací a hotelů. U jedné technologické kuchařské novinky na principu pece – grilu měli možnost vidět práci kuchaře Radka Šubrta. Výsledek nejen jeho práce jsme měli možnost ohodnotit, neboť zde probíhala degustace pokrmů a nápojů, kterou naši studenti velmi ocenili.

Domů jsme se vraceli unaveni, ale plní nových poznatků a zážitků. Akce se velmi zdařila a byla přínosná jak pro studenty, tak pro učitele odborných předmětů a učitele odborného výcviku.