Akce „Ochutnejte VŠH“

 

Akce „Ochutnejte VŠH“

V úterý 21. února 2017 jsme se zúčastnily v prostorách Vysoké školy hotelové v Praze premiéry akce „Ochutnejte VŠH“, která byla určena žákům středních odborných škol a učitelům odborných předmětů.

Do budovy školy zavítalo celkem 69 žáků a 20 učitelů z různých regionů České republiky, kteří se seznámili s akademickým prostředím a možnostmi vysokoškolského studia.

Kontaktní formou byl žákům středních škol představen den vysokoškoláka. V průběhu dne navštívili účastníci akce výuku odborných předmětů (Podnikání v hotelnictví a gastronomii, Trendy v on-line marketingu), ekonomických předmětů (Makroekonomie, Účetnictví, Finanční řízení podniku) a cizích jazyků.

Dále byla pro nás připravena barmanská show, na jejímž zabezpečení se podíleli studenti VŠH. Zaujala nás i odpočinková chill-out zóna a nově zprovozněné grafické a redakční studio.
V ranních hodinách byla pro nás přichystána snídaně v RevPAR Café. Pro učitele odborných předmětů byla připravena přednáška Ing. Pavla Attla Ph.D. zabývající se novými trendy v cestovním ruchu, hotelnictví a gastronomii.

Členové katedry dále pro nás připravili senzorické hodnocení pokrmů a nápojů dle tuzemských a zahraničních standardů, které bylo zpestřením odborného programu.

Oběd byl zajištěn v gastronomickém středisku ve spolupráci s První soukromou hotelovou školou.

Prožily jsme velmi zajímavý den.

Ing. V. Štěrbová, Bc. A. Hanáková