Drážďany 2016

 

Vánoční trhy v Drážďanech

V úterý 29. 11. 2016 se vybraní studenti naší školy zúčastnili tradičních vánočních trhů v Drážďanech. Saské Drážďany se chlubí jedním z nejproslulejších adventních trhů v Německu. A protože se sem v předvánočním čase obchodníci poprvé sjeli už v roce 1434, lze dřážďanské trhy označit za nejstarší adventní trhy v Německu. Hlavní drážďanský trh provoněný svařeným vínem, grilovanými klobáskami, praženými mandlemi a jinými klasickými dobrotami se nazývá Striezelmarkt. Striezel je štola, tradiční vánoční pochoutka, která se v té nejlepší podobě vyrábí právě v Drážďanech.

Žáci mohli obdivovat řemeslné výrobky, dřevěné hračky, svíčky, keramiku, foukané sklo, krajky či adventní věnce. Většina z těchto výrobků pochází z německé strany Krušných hor.

Viděli čtrnáctimetrovou vánoční pyramidu, která je zapsaná v Giunessově knize rekordů, protože se jedná o největší krušnohorskou stupňovitou pyramidu na světě. Vystoupali na tzv. Schwibbogen, což je zvětšenina vánočního svícnu, ze kterého je možné prohlédnout si stánky pěkně svrchu.

Samozřejmě si naši žáci nenechali ujít ani nákupy v blízkých obchodních centrech Plné tašky jsou toho důkazem.

 

Mgr. Bc. Marcela Hofnerová, MBA

 

dresden